Ung Reporter

”Pusselbitar” som 250 barn och ungdomar har varit med och skapat kommer finnas kvar i kyrkan några veckor framöver
”Pusselbitar” som 250 barn och ungdomar har varit med och skapat kommer finnas kvar i kyrkan några veckor framöver

TV: Svenska kyrkan och PMU gick ihop för världens barn

ÖSTERSUND(JT) I lördags anordnade Svenska kyrkan och PMU (Pingstmissionens utvecklingssamarbete) en insamling för världens barn i Stora kyrkan i Östersund. Ett stort antal barn hade kommit till kyrkan för att delta i de aktiviteter som anordnades.¨

Publicerad Senast uppdaterad

Trots det dåliga vädret hade många tagit sig till Stora kyrkan denna höstdag och stämningen var bra. Det fanns ett flertal olika aktiviteter att välja mellan, såsom tävlingar, olika utställningar och körsång. Aktiviteterna hölls både i och utanför kyrkan.

De som var med och arrangerade dagen och arbetade under insamlingen tyckte att allt gick bra. En av arrangörerna var projektledaren Anders Nordvall.

– Målet med insamlingen är att samla in pengar till 30 olika projekt som bedrivs runt om i hela världen, berättar Anders.

– Det är projekt som fokuserar på barnens rätt till hälsa, trygghet och skola. Därför vill vi också uppmärksamma just barnens rättigheter den här dagen.

Anders berättar att det som fick honom att engagera sig för världens barn är möjligheten att tillsammans med andra privatpersoner, föreningar och företag kunna gå ihop och kämpa för alla barns rättigheter.

Anders berättar hur dagen har sett ut hittills.

– Vi har gjort en massa saker. Vi har invigt utställningen ”Pusselbitar” som 250 barn och ungdomar har varit med och skapat. Den utställningen kommer finnas kvar i kyrkan några veckor framöver.

– Och så har vi sprungit en bana i Österängsparken. För varje varv donerades en liten summa till insamlingen. Och så har vi har målat ännu fler pusselbitar, fikat och tittat på en modevisning.

– Vi kommer avsluta dagen med en stor gala inne i kyrkan.

Anders berättar att tanken och ambitionen med dagen är att det ska bli ett återkommande årligt arrangemang.

Volontärarbetaren Kent Persson är också där under dagen. Han har tidigare arbetat på Norra kyrkogårdsförvaltningen och anmälde sig som volontärarbetare förra veckan.

– Jag fick ett mejl att jag skulle vara här klockan tio och då var det bara att vara här, säger Kent skämtsamt.

– Jag hade inget speciellt för mig så jag tänkte att det kunde vara trevligt att göra en insats och se hur det fungerar med volontärarbete.

Vi frågar Kent om han tror att en dag för världens barn kommer fortsätta arrangeras i framtiden.

– Ja, men det tror jag. Det här verkar ju ha varit väldigt populärt trots vädret. Det var ju första gången för Östersund också. Har jag inget annat för mig så ställer jag gärna upp då med.

– Jag tycker att det har varit väldigt trevligt att vara här.

 

Powered by Labrador CMS