Ung Reporter

Henrik Lind, Studiefrämjandet. Ricky Hermans Sportfiskarna hade lyckats locka barn och unga till att prova på fiske i Lillsjön.

Sportlovsfiske på Lillsjön lockar barn och unga ut i naturen

ÖSTERSUND(JT) Glada och nöjda barn flockades på Lillsjön för att pröva fiskelyckan och man drog upp mört, abborre och gädda. Det bjöds även på korv och saft.

Publicerad

Det är studieförbundets Jakt- och friluftslivs avdelning som gått samman med Sportfiskarna för att ordna sportlovsfiske för barn och unga i alla åldrar. Utrustningen fanns att låna på plats och hela arrangemanget var gratis.

 Ricky Hermans är Regionalt Barn- och ungdomsansvarig hos Sportfiskarna som hoppas kunna väcka ett intresse och en glädje för att fiska. Under sportlovsfisket har han tillsammans med andra borrat hål, visat olika tekniker och berättat för deltagarna om de olika fiskarna som finns i Lillsjön och hur man bäst fiskar just dem.

Det var en hel del barn som kommit för att prova på isfiske.

 Ungefär 35 barn deltog varav en del av dem kom från Fjällängsskolans fritids som fått nys om aktiviteten via Facebook och tagit sig dit.

 Detta är en del av Sportfiskarnas barn- och ungdomsarrangemang som arrangerats under en tid. Nästan varje lov anordnas ett fiskearrangemang och information kommer ut på Sportfiskarnas hemsida och sociala medier!

 Om man vill lära sig fiska eller få tips om hur man ska gå tillväga kan man höra av sig till Sportfiskarna eller Studiefrämjandet, berättar Henrik Lind, Studiefrämjandet. Ricky Hermans tipsade om att låna material på till exempel Fritidsbanken.

 

Powered by Labrador CMS