Lennart Samor med sina konstverk som ursprungligen var selfies på döttrarna.

Spännande utställning på Norra Station

ÖSTERSUND (JT) På galleri Lux på Norra Station var det en spännande vernissage på utställningen ”Porträtt”. Det är en utställning av tio samtida konstnärer från norr till söder som blandar många olika stilar, målningar i olja samsas med konstverk av lego och textilkonstverk.

Publicerad Senast uppdaterad

Norra Station är en annorlunda och suggestiv miljö att ha en konstutställning i. När man kommer in i det som både känns som ett medeltida källarvalv och en modern lokal, slås man direkt av den lite mystiska stämningen. Besökarna på vernissagen – många för kvällen – blir serverade ett glas rött –eller alkoholfri cider.

Utanför lokalen hörs pubgästerna på Norra Station glatt konversera och skratta, och på utställningen rör sig folk och minglar tillsammans med åtta av konstnärerna som närvarar på vernissagen.

– Temat är porträtt, och vi har kollat in Jamtlis utställning ”Blickar” och blev därefter sugna på att bjuda in samtida konstnärer som inte främst jobbar med porträtt, med vitt skilda uttryck, säger en av kuratorerna, Anna Norlén.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS