Carl Johan De Geer.

Slow art day på Jamtli

ÖSTERSUND (JT) På lördagen uppmärksammades Slow art day på Jamtli, tillsammans med 191 andra platser över hela världen. Som motsats till det snabba bildflödet vi utsätter oss för dagligen kan det vara skönt med en sådan dag.

Publicerad

Efter en visning av utställningen ”Blickar” som vi har skrivit om tidigare, var det dags för konstsamtal med Christina Wistman, biträdande museichef och konstansvarig, Hon berättade bland annat om syftet med dagen, att det finns ett behov av tystnad och långsamhet. Slow art day härstammar från 2008, då dagen startade som ett experiment. 

Man går på museer som Jamtli, och får öva sig i att tolka bilder, för att sedan gå ut i världen för att vara lite mer källkritisk. Gunilla Nilsson-Edler är en av Jamtlis gynnare och mycket engagerad i Jamtlis verksamhet. 

– Jag blir ledsen när ungdomar säger att de inget kan om konst. Nivån nuförtiden ska vara så hög för att det ska få kallas för konst, sade hon. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS