Konstnären Rebecca Eriksson är en av de tre kulturstipendiaterna.

Rebecca fick kulturstipendium

ÖSTERSUND (JT) Årets kulturpris och stipendier från Region JH delades ut under en ceremoni på Gaaltije. Det blev en välbesökt tillställning med musik av två tidigare kulturpristagare.

Publicerad Senast uppdaterad

Årets kulturpris gick till Stephanie Wendt, för mångårig verksamhet som pedagog, musiker och dramatiker. Hon har framträtt flitigt som kammarmusiker och solist i olika konstellationer.

Dessutom undervisar Stephanie sedan tolv år tillbaka i bland annat piano och kammarmusik på den klassiska musikutbildningen vid Birka folkhögskola i Ås. Som musiker och pedagog har hon gjort sig känd för en inspirerande och motiverande gärning.

En av de konstellationer som Stephanie Wendt ingår i är pianotrion ”Trio Artu” tillsammans med Bengt-Eric Norlén och Lovisa Wangby. Dessa är även tidigare mottagare av kulturpriset (2004 resp. 2018) och framträdde på violin och cello under lördagens ceremoni på Gaaltije. Dessutom delades regionens kulturstipendier ut till tre av länets yngre kulturskapare. Rebecca Eriksson (bild och form), Lina Hallgren (kostym- och scendesign) och Lukas Markström (musik/komposition).

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS