Vård och Omsorgsnämndens ordförande Margareta Winberg har varit i i New York och inspirerats av det ”Fontänhus” som hon också vill se i Östersund.

Nytt ”Fontänhus” planeras i Östersund

ÖSTERSUND (JT) Östersund kan komma att bli den första kommun i Norrland som öppnar ett så kallat ”Fontänhus” för personer som lider av psykisk ohälsa och nyligen beslutade kommunfullmäktige att anslå en miljon kronor till projektet.

Publicerad

– Fontänhus är en rörelse som finns i hela världen och som lever efter mycket strikta regler, säger Margareta Winberg (S), ordförande för Vård och Omsorgsnämnden i Östersunds kommun. 

För några år sedan besökte hon ett ”Fontänhus” i New York där hon blev inspirerad av den satsning som görs för att skapa en mötesplats för personer som lider av psykiska ohälsa och nu vill hon se en sådan satsning i Östersund. 

– Tanken är att ett sådant hus drivs själva av de personer som kommer dit där huset kan vara en arbetsplats men där de som kommer också kan få hjälp med att hitta arbeten utanför huset, säger Margareta Winberg, 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS