Marianne Gidén och Linda Karlsson från ”Rädda Spikbodarna”.

Motståndet mot exploateringen av Spikbodarna fortsätter efter KF-beslut

ÖSTERSUND (JT)I helgen gick Jämtlands botaniska sällskap en botanisk vandring tillsammans med medborgarinitiativet ”Rädda Spikbodarna” från Verksmon för att visa på områdets höga naturvärden. Området står inför planerna av exploatering, och frågan togs även upp under kommunfullmäktige på måndagen.

Publicerad

Det finns planer på att göra industrimark av natur- och fritidsområdet mellan Spikbodarna och Verksmon, planer som väcker känslor. Därför beslöt Jämtlands botaniska sällskap att anordna en vandring i området. Det var ett tjugotal personer som gick med på vandringen, som blev uppdelade i två grupper. 

Vår grupp guidades av den vana naturguiden Bengt Ålkils, som bland annat visade 15 olika sorters mossa, som även fungerar antiseptiskt. Vi fick se hummerblomster, skogsstjärna, svartrot (som även kallas för falsk sparris) och mycket mer. 

Det ska även finnas tretåig hackspett i området, den kännetecknas främst av att den gör en ring på träden när den hackar. Bengt gör guidningar några gånger per år.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS