Skidprofilen Johanna Ojala, till vänster, var den som gav Moa Kårebrand hennes Mästarbrev från Sveriges Hantverksförbund under ceremonin på Teglet.

Moa som fick mästarbrev – har högtryck i verkstaden

ÖSTERSUND (JT) Det mesta handlar om att stoppa och laga möbler samt tillverka kepsar för Moa Kårebrand, som har en verkstad i Östersund. Nu har hon tilldelats Mästarbrev av Sveriges Hantverksråd.

Publicerad Senast uppdaterad

Vid årsskiftet 2021/2022 startade Moa Kårebrand sin tapetserarverkstad vid Blå Center i Östersund. Då hade hon fått gesällbrevet och arbetat inom yrket i cirka tio år. Efter lång yrkeserfarenhet (10 000 timmar), en särskild Mästarutbildning och lämplighetsprov har hon nu även fått Mästarbrev. 

Det firades med en särskild ceremoni på restaurang Teglet i torsdags. Ett 40-tal gäster fick då bevittna en ceremoni där skidprofilen Johanna Ojala förde en dialog med Moa om hennes liv och verk inom tapetseraryrket. Efteråt fick JT en pratstund med Moa. 

Hur känns det att ha fått Mästarbrevet? 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS