Karin Riddar är ordförande i Teaterföreningen Undantaget.

Minskade bidrag slår mot kulturen – ättestupa väntar enligt teaterordförande

LÄNET (JT) Ökade kostnader och statsbidrag som inte räknas upp slår hårt mot kulturens aktörer i länet, visar en undersökning som Region JH genomfört. -Vi kan bli tvingade att lägga ner, säger Karin Riddar, ordförande i Teaterföreningen Undantaget.

Publicerad

Det är i dagsläget cirka 70 miljoner kronor som Region JH delar ut till kulturens aktörer i länet. Av dessa är 40 miljoner statsbidrag. Många av dessa aktörer skulle behöva en större dos och kommer därför att drabbas nästa år när statsbidragen i stället för att öka i stället inte räknas upp i samma takt som kostnadsökningarna. 

Region JH har frågat olika kulturaktörer hur deras verksamheter kommer att påverkas. Till de som svarat att det innebär stora ingrepp hör Jamtli, Föreningsarkivet, Teaterföreningen Undantaget och Gaaltije. 

Teaterföreningen Undantaget består av Karin Riddar (ordförande), Jonna Hylén (producent) och Martin Johansson (regissör). Tillsammans delar de på en heltidstjänst och har därför andra arbeten för att få det att gå ihop. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS