Sound walken innan middagen på Döds Dining.

Meny med döden – annorlunda grepp av universitetet

ÖSTERSUND (JT) I förra veckan anordnades projektet Döds Dining, där de deltagande studenterna från Mittuniversitet fick prata om döden, äta mat med döden som tematik för att hantera ett ämne som de kommer att komma i kontakt med i sin framtida yrkeskarriär.

Publicerad

Skapare av projektet är konstnären Tove Berglund, och bakom själva arrangemanget står Anders Fällström, som är rektor på MIUN. Tove fick idén då hon jobbade med ett projekt med temat livshändelser. 

Hon såg ett tomrum, och att det behövde fyllas, folk behövde prata om tankar de har kring döden, när det inte är knutet till någons bortgång eller till något trossamfund. 

Under kvällarna med Döds Dining på Nästgårds Bua var det olika forskare och teoretiker inom olika fält som höll tal, och musiklistan hade satts samman av Stefan Storm. Inbjudna talare var Linnea Romeling, Karin Jarnqvist, Talajeh Nasiri och Anna Kråik. Inbjudna som gäster var studenter från sjuksköterskeprogrammet och även studenter som läser sociologi och psykologi.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS