Mathias Kärnlund vid målningen ”Rött och svart pumpar hjärtat” som skänkts till ÖFK och under vernissagedagen såldes på Tradera för 20 000 kronor.

Konstnärlig returmatch på Galleri Renée

ÖSTERSUND (JT) Att inviga en utställning som i tid krockar med en ÖFK-match kan vara ödesdigert. Men det visar sig att Mathias Kärnlund själv är ett fan och jobbar för ÖFK:s bästa.

Publicerad

Det var för nästan precis ett år sedan som Mathias Kärnlund senast ställde ut på Galleri Renée. Då var han sysselsatt med att flytta från Stockholm till Östersund, vilket innebar en återflytt till Jämtland för Mathias som ursprungligen kommer från Strömsund. 

När den nya utställningen invigdes i lördags sammanföll det med ÖFK:s match mot GAIS, vilket Mathias tror hänger samman med att det vissa tider är få besökare på galleriet. Här visas även en målning med ÖFK:s emblem framträdande i bilden och Mathias berättar att den kom till på önskemål av klubbens ordförande Peja Lindholm. 

– Det var när de hade som mest ekonomiska bekymmer. Jag har lovat att skänka den där för att stötta ÖFK. Det föll sig naturligt, det är en ganska viktig del för mig, idrottsintresset. Har alltid varit det, sedan jag var barn. I och med ÖFK:s framgångar kring 2017 när jag bodde i Stockholm och det gick jättebra för ÖFK så var det ganska stort att Jämtland var så fantastiskt duktiga i fotboll under en period. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS