"Vi har ju bara tränat ihop en gång, detta var första gången alla sjöng tillsammans men det gick bra och var väldigt, väldigt roligt", säger Moa Haugskott, kandidat nummer 1.

Jämtlands Luciakandidater hade turnépremiär i Brunflo

LÄNET (JT) Under lördagens julmarknad i Brunflo skred Jämtlands Luciakandidater upp på scenen för första gången för i år. Trots 13 gradig kyla och snålblåst var det ändå gott om besökare som välkomnade luciakandidaterna till marknaden på torget i Brunflo.

Publicerad Senast uppdaterad

De sju framförde några klassiska luciasånger och samtliga presenterade den organisation som de representerar och till vilken insamlade medel går genom din röst. Efteråt de två framträdandena fick JT en pratstund med tre av kandidaterna. 

Under lördagens julmarknad i Brunflo skred Jämtlands Luciakandidater upp på scenen för första gången för i år.

Moa Haugskott är kandidat nummer 1. Hon kommer från Föllinge och tyckte det var lite spänt under första framträdandet. 

– Vi har ju bara tränat ihop en gång, detta var första gången alla sjöng tillsammans men det gick bra och var väldigt, väldigt roligt, säger Moa Haugskott. 

Alla tre är rörande eniga om att skorna var för kalla och inte så sköna att gå i. 

"Det är väldigt skönt att vara inne värmen nu. Det gick ju rätt fort på scenen så det var inte allra värst men jag frös om fötterna", säger Ebba Hemlin, kandidat nummer 3.

– Det är väldigt skönt att vara inne värmen nu. Det gick ju rätt fort på scenen så det var inte allra värst men jag frös om fötterna, säger Ebba Hemlin, från Mörsil, kandidat nummer 3 och fortsätter. Det gick bättre andra omgången då satt tonarterna bättre. 

Kandidat nummer 4 är Ida Nyberg från Lugnvik, Östersund. 

– Det gick bra att sjunga idag särskilt som vi inte förberett oss mer, men det var kallt. Vi får låna fina kläder, helt i min smak. Dojorna var dock inget att hänga i granen, konstaterar Ida. 

"Det gick bra att sjunga idag särskilt som vi inte förberett oss mer, men det var kallt. Vi får låna fina kläder helt i min smak. Dojorna var dock inget att hänga i granen", konstaterar Ida Nyberg, kandidat nummer 4.

När jag frågar om tjejerna har börjat ragga röster svarar de nekande. 

– Mamma var snabb att dela på Facebook, det är väl hon som samlar röster, menar Moa Haugskott. 

 

  

 

Powered by Labrador CMS