Den gula linjen visar var fjärrvärmekabeln ska läggas.

Jämtkraft förstärker fjärrvärmenätet till Frösön

FRÖSÖN (JT) En helt ny ledning kommer att läggas på sjöbotten från Östersund till Södra Strandgatan och vidare till Öneberget.

Bakgrunden är att det blivit fler bostäder på Frösön och att kapaciteten i dagens ledningar inte alltid räcker till när det är riktigt kallt. Med två ledningar kommer även driftsäkerheten att öka och den oljereservpanna som nu finns på Öneberget kommer inte längre att behövas. 

Det är ett ovanligt och väl synligt arbete som Jämtkraft kommer att utföra med början vecka 14 vad gäller den första etappen. 

– Med hjälp av en stor pråm, dykare och grävmaskin ska vi lägga ledningen på Storsjöns botten, det är lite annorlunda jobb för oss på Jämtkraft. Arbetet kommer att synas väl från gång- och cykelbron mellan Östersund och Frösön. Båttrafikanter på Storsjön kan dock vara lugna för att allt arbete på sjön ska vara klart innan sommarens båtsäsong drar i gång, säger Mikael Lindvall, projektansvarig på Jämtkraft. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS