”Jämtlandsbänken:” på kongress: Östersunds Teaterverkstad representerades av Ulrika Sjödin, verksamhetsledare och Greger Bringsaas, ATRs förbundsstyrelse med Torben Sundqvist från Ås och från Jämtkultur Sabine Dahlberg.

Jämte blev ordförande för landets amatörteaterförbund

ÖSTERSUND (JT) Ett brinnande teaterintresse förde Thomas Dahlberg till Östersunds Teaterverkstad och Jämtkultur och så småningom till ordförandeposten i Amatörteaterns Riksförbund (ATR) med över 10 000 medlemmar.

Publicerad Senast uppdaterad

– Mitt intresse för teater började i högstadiet och jag hade länge en plan att bli skådespelare. Men efter att ha sökt många gånger till Teaterhögskolan utan att komma in så sadlade jag om. Jag blev programmerare i stället, berättar Thomas Dahlberg med ett leende. 

– Det är många skådespelare som har sin grund i amatörteatern som ger alla möjlighet att ägna sig åt sitt eget skapande och sina drömmar. För ungefär 10 år sedan startade min fru Sabine och jag Jämtkultur som är en ideell improvisationsgrupp. Det är teater utan manus. Det var i Östersunds Teaterverkstad som jag startade min teaterbana och där finns verksamhet för barn, ungdomar och vuxna, säger Thomas. 

Vartannat år håller ATR sin kongress med allt vad det innebär av årsmötesförhandlingar, budget, revision och verksamhetsplanering. Och så förstås val av ledamöter till styrelsen, och den gångna helgen valdes Thomas Dahlberg än en gång till ordförande.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS