Ung Reporter

Josefine Jonsson, 19, är en av föreningen Bio Reginas yngsta aktiva medlemmar. Under oscarsfestivalen arbetade hon som maskinist.

Filmfestivaler drar unga till bio i Östersund

ÖSTERSUND(JT) Folkets Bio Regina bjöd i helgen in till Oscarsfestival.

Publicerad

Åtta Oscarsnominerade filmer visades på vita duken under dagen. Att bjuda in till detta event är något som Bio Regina gjort i många år, och inte planerar sluta med.

Oscarsfestivalen blir en speciell anledning för människor i gråa Östersund i Mars att gå på bio. Något som svenskar ägnar sig mindre och mindre åt. På förmiddagen när Jämtlands Tidning besöker biografen håller man på att rigga upp för visning av filmen “The Zone of Interest.” En film om en familj som bor intill ett koncentrationsläger under 1940-talet. 

 Vi pratar med Josefine Jonsson, som arbetar ideellt på Bio Regina, främst som maskinist. 

 – Idag visar vi åtta filmer, en vanlig dag visar vi två, så det kommer lite mer folk. För ett tag sedan hade vi en Studio Ghibli-festival, då kom cirka 350 personer, så det verkar som att festivaler är ett bra sätt att locka folk, säger Josefine. 

Filmerna som visades.

Josefine är en av föreningens yngsta aktiva medlemmar. Hon tog studenten för ungefär ett år sedan från estetiska programmet på Wargentinskolan.

– Jag höll på att söka massa jobb i somras, tänkte på vad jag ville göra. Och jag älskar ju film, så jag mejlade hit och frågade om det fanns något jobb. Då tipsade de mig om att bli aktiv medlem. 

Föreningen Bio Regina jobbar aktivt med att få in nya aktiva medlemmar, gärna unga sådana.

– Jag är ju ganska ny här, så jag vet inte hur föreningen jobbat för det innan, men vi finns på sociala medier och jag försöker själv få in folk jag känner. 

Den senaste tiden har varit god för bion. 

– Vi har vuxit väldigt mycket på senaste, det var en person som hörde av sig idag till exempel och frågade hur man blir medlem. 

 

 

 

 

Powered by Labrador CMS