Fältjägare ska utbilda ukrainska soldater i Storbritannien

LÄNET (JT) Försvarsmakten i länet intar en ledande roll när ett utbildningskompani sätts samman. Nu pågår förberedelser inför soldatutbildning i höst.

Publicerad Senast uppdaterad

Det är Norra militärregionen med säte i Boden som fått i uppgift att sätta samman ett kompani för utbildning av ukrainska soldater i Storbritannien under hösten 2023. Till denna region hör fem utbildningsgrupper, däribland Fältjägargruppen (FJG), Västerbottensgruppen (VBG) och Västernorrlandsgruppen (VNG) som i sin tur stöttar och utbildar 1-2 hemvärnsbataljoner var.

Av dessa tre utbildningsgrupper har fältjägarna bedömts ha de bästa förutsättningarna vad gäller personal, därför att de har tillgång till duktiga hemvärnsinstruktörer samt officerare av olika kategorier.

Därför är det fältjägarna som får upprätta en kompaniledning om cirka 6 personer, med major Anders Sundin i spetsen. Dessutom en pluton om cirka 15 personer med instruktörer och plutonledning. På samma sätt ska VBG och VNG sätta samman motsvarande plutoner.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS