Johanna Leymann och Lisa Esseen är projektledare.

Cirkulär Pop-up butik öppnade i Kärnan

ÖSTERSUND (JT) I Kärnan har det dykt upp en ny butik, cirkulära pop up-butiken Loop. Det är ett pilotprojekt kopplat till den kommande kretsloppsparken.

Publicerad

Projektledare för kretsloppsparken och Loop är Johanna Leymann och Lisa Esseen från projektenheten på tekniska förvaltningen i Östersunds kommun. Även Maria Soxbo och Emma Sundh är projektledare för Loop. Johanna Leymann berättar lite mer om tanken bakom. 

– Intresset att vara med i Loop har varit över förväntan. Det är 30 aktörer som har anmält sitt intresse än så länge. Det är utvald second hand, resursbesparande och en del är gjort på spill. Vi vill bygga framtidens butik, och testa att återbruka och cirkulera produkter mycket mer, säger Johanna.

Det är även en test vad den framtida kretsloppsparken kan tänkas innehålla. Produkterna på Loop säljs till marknadspris, och företagen betalar för ytan de nyttjar. Sedan är det swish som gäller för betalning, och det betalade går sedan direkt till företaget som har produkten. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS