"Vi vet att ett stöd är en förutsättning för att många föreningar ska kunna fortsätta sin verksamhet", säger Effie Kourlos kommunalråd (C).

Centerförslag om elstöd till föreningar i Östersunds kommun

ÖSTERSUND (JT) Ett initiativärende har lagts fram med innebörd att 2 miljoner kronor avsätts till stöd för föreningar att klara sina höjda elkostnader.

Publicerad

De två miljonerna ska utifrån redovisat behov och på rättvisebasis fördelas mellan de föreningar som beviljas det. Senast 31 mars ska föreningar kunna ansöka och visa på föreningens elkostnad för 2022 och samma period 2021 för att kunna ges stöd för mellanskillnaden.

När besked om elstöd till Norrland dröjer så är det viktigt för oss att göra det vi kan som kommun. Vi vet att ett stöd är en förutsättning för att många föreningar ska kunna fortsätta sin verksamhet, säger Effie Kourlos kommunalråd (C). Dessutom sammanfaller initiativet med tidigare insatser som syftar till att värna föreningslivet:

Initiativet ligger också i linje med den pengapott för föreningslivet som Mittstyret lagt in i budget för 2023 så att ingen ska behöva välja bort fritidsaktiviteter av ekonomiska skäl, säger Pelle Lundgren ordförande (C) kultur- och fritidsnämnden.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS