Bernhard Schirg visar på tre teckningar ur Rudbecks Atlantica. Den till vänster föreställer Stenen i Grönan dal, till höger överst Idre, i mitten den jämtländska fjällvärlden med bland annat Åreskutan, samt längst ner ett oidentifierat landskap, möjligen Grövelsjön.

Atlantis del av humanistträff på Wargen

ÖSTERSUND (JT) Ett nätverk bland lärare i de humanistiska ämnena från hela landet har haft en träff i Östersund. På agendan stod studiebesök och föreläsningar, bland annat ett forskningsprojekt som behandlar Olof Rudbecks ”Atlantica”, ett projekt som har åtskilliga kopplingar till Jämtland.

Publicerad Senast uppdaterad

– Vi har en nätverksträff som är årlig och varje skola turas om att ha en sådan här nätverksträff. Alltså varje humanistiskt program i Sverige som är med i Humanistiska nätverket, säger Eirini Bergström Fournarakis.

– Vi kommunicerar dagligen i en Facebook-grupp om problem vi har i undervisningen och lite tips och idéer till varandra. Och så träffas vi så här en gång per år, fortsätter Eirini Bergström Fournaraki, som är lärare på det humanistiska programmet i Östersund, vid Jämtlands Gymnasium Wargen.

Hon tillägger att det varit uppehåll under pandemin och att det här är första träffen sedan dess. Under två dagars tid har ett dussintal deltagare med studiebesök med föredrag på Gaaltije och utställningen om vikingatiden på Jamtli.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS