Orsakerna till SD valframgång i Jämtlands län

Ett exempel på varför SD har lyckats med det är hur dom har behandlat alla som på något sätt är inblandade i jakten i Jämtland.

Nu ser vi att SD är näst största parti i Jämtlands län och i Riksdagsvalet med ca 15% av rösterna. Ett exempel på varför SD har lyckats med det är hur dom har behandlat alla som på något sätt är inblandade i jakten i Jämtland.

Om man tittar på hur många arbetstillfällen och företag som på något sätt har delar av sin inkomst från jakten så är det många miljoner som varje år och det är många personer som på något sätt är inblandat i jakten, även om de inte själva jagar, som familjemedlemmar, släktingar och vänner. Frågar man dessa personer vilket parti dom har störst förtroende för i jaktfrågor så svarar en stor majoritet SD. 

Varför har det blivit så? Redan innan valet 2018 var SD:s riksdagspersoner och lokala företrädare ute och pratade jaktfrågor med innevånarna i Jämtlands län, och de var pålästa och förstod problemen med ökande rovdjursstammar och även förvaltning av älgstammen och skogsbruket samt hänsyn till renskötseln.

Tittar man nu på valet 2022 så finns det framför allt två stora partier, S-demokraterna och C-partiet i Jämtlands län som inte vill att SD ska växa så har deras tre riksdagsledamöter skrivit någon enstaka artikel i lokalpressen att de har en likvärdig syn på jaktfrågorna som SD, men det är allt.

För de lokala representanterna för S-demokraterna och C-partiet i Jämtlands län har inte med ett ord nämnt jaktfrågor varken i lokalpressen, sociala medier eller när de har träffad folk på valmöten.

Har man den attityden i en fråga som är så viktig för så många länsbor, då kommer SD att fortsätta växa både lokalt och i riksdagsvalet, framför allt på S-demokraternas och C-partiets bekostnad.  

Kjell Berg  

Powered by Labrador CMS