Nolervik, varför försöker du sänka min trovärdighet?

Jag blev intervjuad av Stefan Nolervik för ÖP och artikeln publicerades lördagen den 18 december. Utifrån mina citat, som han skickat och som jag godkänt, har han bara tagit med några, de ”smaskigaste”. Viktig information har han utelämnat. Därpå har han lagt till ett stort antal citat som INTE godkänts av mig. Är detta god journalistik?

Att jag är Sverigedemokratisk lokalpolitiker lyfts fram omedelbart. På tidningens etta, alltså förstasida, stod det stort: ”Lokalpolitiker tror inte på forskningen om klimatet”. Och första meningarna i ingressen lyder: ”Sune Sjöström är Sverigedemokrat och bor i Åflo. Han sitter i fullmäktige i Krokom och är ledamot av barn- och utbildningsnämnden. Han sitter även i regionfullmäktige. Han tror inte på forskningen om klimatförändringar.– Väder är väder och det ändras med tiden.”

Nolervik, vad har mina politiska åsikter med mina personliga åsikter om klimatet att göra? Vidare lyfts det fram att jag är vindkraftsmotståndare sedan flera decennier. Jag kan inte låta bli att undra om Nolervik har en dold agenda denna artikel.

Efter intervjun fick jag ett antal citat från Nolervik att godkänna. Men ÖP har som sagt publicerat många citat i artikeln som jag INTE fick skickade till mig och därför inte godkänt. Jag vill här ge några sådana exempel. Ett är rubriken på ÖP:s webb: Jag köper inte halleluja rätt av.”. Ett annat att Greta är ett kändis-barn.

Ett tredje att jag säger: Det där med klimatet det ligger så långt ovanför huvudet på mig.Nolerviks passande fortsättning efter det är: Trots det väljer Sune Sjöström att uttrycka sig med säkerhet om klimatet på sociala medier.

Nolervik har även tagit bort viktig fakta och bakgrundsinformation som jag godkänt. Exempelvis följande stycken som jag godkände men som aldrig kom med:

Sune nämner som exempel ett av de historiskt kalla åren på 1860-talet. -1867 åkte dom spark över sjön här på midsommarafton. Det var min morfarsfar som gjorde det. Det har varit sådana perioder flera gånger här i våra trakter, vi hade även det som kallades för lilla istiden. Men visst, det har blivit varmare, vi hade tre kilometer tjock is här en gång i tiden. Och den är ju borta.

- Dessutom styrs mycket av solens aktivitet.

På viket sätt då?

-Det har varit mycket solstormar. Solen har varit mer aktiv och det kommer sådana här partikelmoln som då slungas ut från solen mot jorden och andra planeter, det där går i cykler.

Sune Sjöström berättar att det funnits varmare perioder tidigare också, Han nämner att det borrats och gjorts prover i Antarktis och i Grönland som visar att temperaturen har förändrats. -Vi hade det mycket varmare på vikingatiden och på medeltiden med långt mycket varmare än vad det är idag. Därefter sjönk temperaturen och vi fick den här lilla istiden som var Sverige till goda när armén red över isen över Bälten för att ta Köpenhamn i ryggen när hela den danska flottan låg infrusen.

Nolervik, vad är du ute efter?

SUNE SJÖSTRÖM

Powered by Labrador CMS