Nej till gruva i Oviken

Det går inte att lagstifta mot olyckor. 

Nej vi ska inte ha nån gruva i Oviken eller runt Storsjöbygden, bl.a av den enkla anledningen att trots att vi har en stark lagstiftning så går det inte att lagstifta mot olyckor. 

T.ex att dammar brister eller läcker, att slagghögar står och läcker och då förorenas vårt vatten och marken runt omkring blir oanvändbar. 

Vi är många som måste flytta då det inte går att bo i ett gruvsamhälle, marken som våra bönder idag använder till att producera vår mat går till spillo, vi behöver vatten och mat, det är inte raketforskning. 

Jag skulle vilja att alla läser på om vad detta skulle innebära för alla som bor runt Storsjön och ner till havet i Sundsvall om sjön blir förorenad, vart ska vi bo, ta vårt vatten och var ska vår mat produceras? 

Vi har en fantastisk livskvalité här i länet med bl.a djur, natur, friskt vatten, många unga företagare med stor framtidstro, varför ska vi riskera det för utländska riskkapitalister vilka kommer hit och köper upp våra gårdar...? 

Det här handlar inte om NIMBY utan om så mycket mer. 

Jag ber er, läs på, gör era röster hörda, visa vad ni tycker, det handlar om våra liv, för oss är det självklart, vi ska inte ha nån gruva i Oviken och Storsjöbygden. 

Irene Sandberg, Oviken 

 

Powered by Labrador CMS