Nattvandrarna på premiärkvällen i Strömsunds tätort. Bakre raden från vänster: Inger Persson, Anna-Marja Lindgren Frestadius, Annelie Rhodin, Annelie Solem, Elin Appelblad, Cecilia Ross, Karin Elverum, Kjell Kronsten från Östersunds Nattvandrare. Sittande från vänster: Marlene Stenehäll, Gunilla Andersson och Nils-Ivar Odelberg från Östersunds Nattvandrare.

Nystart för nattvandrarna i Strömsund

STRÖMSUND (JT) Strömsunds kommun har skrivit avtal med stiftelsen Nattvandring.nu. I fredags primärvandrade den nya gruppen i huvudorten.

Publicerad

– Det viktigaste är att vara en positiv förebild och behandla alla lika, säger Nils-Ivar Odelberg, nattvandrare i Östersund och medlem i den nationella styrgruppen i stiftelsen Nattvandring.nu med ansvar över Jämtland, Härjedalen, Västernorrland, Norrbotten och Västerbotten. Han tillägger:

– Vi ska vara trygga vuxna i ungdomarnas närvaro och skapa bra relationer med dem, så att de vet var de kan vända sig om de behöver oss.

Nils-Ivar visste att det fanns intresse av en nattvandrargrupp i Strömsund och tog kontakt med kommunen. Ett IOP-avtal skrevs där kommunen ska hjälpa den lokala gruppen med lokaler och fika vid större möten. Nattvandring.nu tillhandahåller jackor, ficklampor, sjukvårdsmaterial, och broschyrer, samt håller i grundkursen för de som vill bli nattvandrare.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS