Deltagare i Rossön: Stefan Weiss, SV media AB som erbjuder tjänster inom digitalisering och professionell mediaproduktion, Linnea Bergström, Leader 3sam, Josefin Olofsson och Erik Palmqvist, Byggtjänst Hoting samt Nils-Åke Olsson, Ågrens Mekaniska (Eva Stjernström, företagare i Sikås deltog via internet).

Jemteborn träffade företagare i Rossön

ROSSÖN (JT) Näringslivsstrategin för Strömsunds kommun börjar ta form efter flera möten med företagare i kommunen. Näringslivskontoret har en träff kvar och därefter ska strategin förankras i näringslivsutskottet och beslut tas i kommunstyrelsen.

Publicerad Senast uppdaterad

– Jag har möten med några större företag och presenterar möjligheterna att etablera sig i vår kommun, och kommer också att delta i möten kring Inlandsbanan och i det gränsöverskridande mötet med företag i Sverige och Norge. Det kan bli särskilt intressant med vår gräns till Norge och att 45:an går genom vår kommun liksom Sveriges inträde i Nato kan vara viktigt för oss, berättade Patrik Jemteborn, näringslivschef. 

De deltagande företagen som dök upp i Rossön vittnade om att det ser ljusare ut med tanke på inflationen. Men det återstår en del att göra. Befolkningsminskningen oroar, liksom brist på kompetens inom vissa yrken. I utkastet till strategin för näringslivet pekar Patrik Jemteborn på möjligheterna med närheten till Östersund. 

– Vi skulle kunna locka arbetspendlare, särskilt från de södra delarna av kommunen. Östersund behöver 2800 nya jobb i framtiden och växer enormt. Det skulle kunna gå att satsa på ”tandemrekrytering”, dvs en part i familjen kanske får arbete i Östersund och då kan man rekrytera den andra parten till jobb i vår kommun, sade Patrik Jemteborn. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS