Stefan Nilsson förevisar den handdrivna fläkten som håller ventilationen igång.

Kommunens skyddsrum färdiga att användas

ÖSTERSUND (JT) För två år sedan började arbetet med att inventera och göra i ordning de 59 skyddsrummen som finns i kommunens egna fastigheter. Nu är de kontrollerade och klara.

Publicerad

Det var ganska snart efter krigsutbrottet i Ukraina som Östersunds kommun bestämde sig för att se över och åtgärda de skyddsrum som finns i det egna fastighetsbeståndet. Många av dem har använts som förråd för exempelvis skolbänkar och möbler. 

Men mycket som under årens lopp har lagrats i dessa utrymmen har inte gått att använda och har alltså tagit upp plats i onödan i stället för att köras iväg till tippen. Det framgår när kommunens säkerhetsingenjör Stefan Nilsson visar JT:s reporter ett av de två skyddsrummen på Parkskolan. 

-Nu har vi sagt att de får ha grejer som det är omsättning på. Tidigare blev det så att man ställde dit gamla skolbänkar och möbler bara för att man inte orkade köra iväg dem till tippen. Det vill vi inte veta av, så nu kommer vi att besiktiga skyddsrummen årligen och göra nerslag, säger Stefan Nilsson och förklarar att det är verksamheten som ansvarar för att ta bort sakerna i skyddsrummen vid en beredskapssituation medan kommunens fastighetsavdelning ansvarar för att göra själva skyddsrummen i ordning. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS