Massmedias del i det ökade hotet mot Sverige

Journalister i olika media har en viktig roll i att försvara demokratin.

Journalister i olika media har en viktig roll i att försvara demokratin och det görs ofta mycket bra, men det finns faktiskt en etisk gräns om att inte förtala människor och våra livsåskådningar!

Så varför hjälper tidningar, radio och TV de som nu skändar religioner, främst hittills med koranbränningar, med stort uppslagna programinslag och artiklar – precis det som dessa sabotörer av en sund och positiv gemenskap i Sverige vill förmedla på sitt sätt. Och så splittring och hat mellan olika befolkningsgrupper.

Polisinsatserna innan de sista bränningarna av heliga skrifter har enligt säker info kostat oss skattebetalare 86 miljoner kronor!!! Till vad nytta, jo ingen alls!

Det vore intressant att få svar från chefredaktörer och redaktionsledningar, hur de väljer ut de nyheter som ska basuneras ut! – Tänk om de kunde begripa, att det faktiskt händer mycket positivt också! Men det säljer väl inte!

Gör som solrosorna, vänd Er mot ljuset och ge skönhet och kraft, i stället för att fullständigt dränka oss med negativa och destruktiva nyheter!

Jämtlands Tidning är en tidning, som tack och lov prioriterar glada nyheter, förutom att vara samhällskritiskt bevakande. Tack!

Medias sneda bevakningspolicy hjälper till att skapa hat mot oss i Sverige, läs ledarsidorna i DN, UNT, GD och Arbetarbladet, så förstår Ni vad jag menar hälsar en oroad läsare av dessa tidningar och tittare på Rapport och Aktuellt.

Man undrar vad undervisningen på Journalisthögskolan lär ut om att prioritera det som kan anses vara viktigt, och få en balans mellan ont och gott.

Men kampen för det goda går – trots allt – vidare hälsar Lars Gustafson, Kh.em. i Marma

Lars Gustafson

Powered by Labrador CMS