Här där många resenärer anländer till Östersund via E14/E45 och riksväg 87 kan den nya detaljplanen göra det möjligt för Bauhaus att etablera sig och förändringar i vägnätet göra att trafiken flyter på bättre. Illustration: Östersunds kommun

Plats för byggvaruhus och två rondeller till Lillänge

ÖSTERSUND (JT) Nu skickas detaljplanen omfattande trafiksituationen runt Lillänge och Odenskog ut på granskning.

Publicerad

Efter samråd har ett antal ändringar gjorts och om allt går som planerat kan arbetet påbörjas i början av sommaren. Det övergripande syftet är att möjliggöra handel och att få ett bättre flyt i trafiken. Rent konkret handlar det främst om att göra en etablering möjlig för byggvaruhuset Bauhaus på den så kallade betongstationen.

Eftersom det området väldigt tidigt kommer i blickfånget för resenärer till Östersund ägnas stor omsorg åt att byggnaderna och den yttre miljön utformas med variation i byggnadshöjd, färgsättning och fasadmaterial. Med detta vill man utforma ett attraktivt välkomnande till staden.

Men detaljplanen innefattar även ändringar i trafiken, som ska göras mer flytande. Trafikplats Odenskog ska få en ny anslutningsväg som kopplar ihop Hagvägen med Körfältsvägen för att få en genare väg mellan stadens centrum och Lillänge/Odenskog.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS