Bibliotekarien Eva Thelin vid fröbiblioteket.

Som du sår ska du skörda – biblioteket lånar ut fröer

STRÖMSUND (JT) Strömsunds bibliotek har startat upp ett fröbibliotek, där låntagare kan låna fröer och så dem, för att sedan lämna tillbaka fröer när de har skördat.

Publicerad

Eva Thelin är bibliotekarie och hon berättade lite mer. De hade en låntagare som kom in och undrade om de inte skulle kunna, ha ett fröbibliotek. De hade ett personalmöte, där det beslutades att det var en bra idé. Efter att de hade hittat en bra låda för ändamålet startade det hela upp i april. 

– Tiderna det finns tillgängligt hänger ju på säsongen. Man lånar fröer här, planterar hemma, och sedan lämnar man tillbaka fröer på det nya som kommer upp på hösten, berättar Eva.

På en lapp skriver man upp vad det är för typ av växt och odlingar. För att komma i gång med verksamheten gick bibliotekspersonalen och köpte fröer på Lanthandlarna till en början, för att ha någonting att fylla fröbiblioteket med. Sedan har de skyltat med böcker om odling som passar ändamålet. Eva har odlandet mest som en hobby, men hon har lite jordgubbsplant hemma, samt en kruka med örter på altanen och gräslök samt persilja. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS