Ung Reporter

TV: Öppen studio på Tingshuset under höstlovet

Kulturföreningen HUB063 höll öppen studio på Gamla Tingshuset, vilket lockade många ungdomar. 

Publicerad

HUB063 och dess verksamhet riktar sig främst mot unga i målgruppen 16 till 25. Medlemmar i föreningen kan bland annat boka studiotid där de kan spela in till exempel musik eller podd. Under höstlovet har de öppnat studion för alla unga mellan 16 och 20 två timmar varje dag.

Några unga rappare och band har börjat dra sig mot HUB063 för att spela in och mixa sin musik. Och man hoppas nu att det ska bli fler.

 – Kommunen, som driftar huset, har satt den målgruppen för huset, därför har vi också den. Men äldre får också komma hit, vi har ett gäng gubbar som håller på med balkanmusik som är över sextiofem, så ingen är diskriminerad. Fokus på ungdomar men alla är välkomna, säger Peter Madison, som är ordförande i föreningen HUB063. 

 Vecka 44 hade alla skolungdomar i Östersund höstlov. Då öppnade man med stöd från Länsförsäkringar Jämtland upp studion. För de som är nyfikna dels på att spela in, och dels för de som bara vill testa lite instrument och träffa folk. De som ville kunde även spela in podd på huben. Vilket görs regelbundet av några gäng unga där uppe.

 – Det var en kollega som tipsade om att man kunde söka pengar från Länsförsäkringar för att göra lite aktiviteter på höstlovet för unga, säger Peter Madison. 

 Syftet med föreningen är att vara en kreativ mötesplats, centralt belägen i Östersund. I lokalerna huseras utöver ungdomsverksamheten även några studieförbund, kulturföreningar och kulturentreprenörer. 

 – Styrelsen har en handlingsplan på hur vi ska nå ut, vi ska besöka skolor, gymnasier och Birka under hösten. För att ragga fler medlemmar men också för att bara få folk att komma hit och göra grejer, säger Peter Madison. 

Powered by Labrador CMS