Ung Reporter

Bandet Diskopunk

Unga arrangörer erbjuder Diskopunk till helgen

ÖSTERSUND(JT) Genom ett återstartsprojekt för en ung arrangörsförening kommer stockholmsbandet Diskopunk till Östersund. Som förband spelar bandet Bratland från Åre, som kallar sig själva jämtlands bästa punkband. Konserten är på Gamla Tingshuset 26:e November.

Publicerad

SKreativ Explosion är en vilande förening som arrangerade flera kulturevenemang för lite mer än tio år sedan. Som tyvärr slutade vara verksam. Och sedan dess har det varit ganska tyst på den arrangörsfronten för unga. Men nu har riksarrangörsorganisationen Kontaktnätet, som funnits i snart femtio år, drivit upp ett arrangemang i samarbete med två sjuttonåringar från Östersund. Tanken är att de två ska ta över föreningen, antagligen under annat namn.

De har fått medel för att betala alla kostnader runt arrangemanget, vilket är anledningen till att man har haft chansen att dra hit ett så stort band som Diskopunk, som spelade på Storsjöyran tidigare i år.

Bandet Bratland från Åretrakten kommer spela förband till Diskopunk

Detta är sjuttonåringarnas andra arrangemang, det första var en konsert med fyra lokala band, som fyllde Gamla Tingshuset för första gången på sju år. Senast var det bandet Amason som drog den folkmassan. Julia Lilja Agerberg är en av ungdomarna.

Hur kommer det sig att ni börjat med det här?

–Vi fick möjligheten att börja arrangera konserter i våras när en person på studieförbundet Bilda frågade oss om vi var sugna. De gav oss pengar att betala gage till banden vi arrade då och en del vägledning. Den kvällen blev ju riktigt lyckad, säger Julia Lilja Agerberg.

Varför just Diskopunk?

Julia Lilja Agerberg är en av arrangörerna

–Det känns som att det finns för lite av den typen av musik i Östersund. Vi vill dra hit band som folk kan dansa till och som unga faktiskt gillar, säger Julia.

Östersunds musikscen är ganska levande. Även om det inte händer lika mycket musikaliskt här som i Sundsvall och Örnsköldsvik så finns konserter, och nu ska det bli mer.

Vilken typ av musik kommer ni dra hit?

–Mycket indierock och pop, vi lyssnar mest på alternativ musik så det är det vi själva vill se. Oftast lär det bli mindre band, vi har en del medel att röra oss med men det är inte som att vi kan boka till exempel Thåström på en gång, säger Julia.

Powered by Labrador CMS