Ung Reporter

Bandet Staf. Foto: Privat

Staf spelar på Tingshuset

ÖSTERSUND (JT) Göteborgsbandet Staf kommer upp till Östersund om en månad för att spela på Gamla Tingshuset.

Publicerad

Spelningen arrangeras av den unga kulturföreningen Rut & Knut, som gjort ett antal konserter i huset under de senaste två åren. Med på scen står även Kape Yeel från Jämtland, som spelar på ett av kulturföreningens gig för andra gången.

–Det blir upplaga fyra eller fem, eller kanske sex beroende på hur man ser på det, vi har varit med på ett hörn på ett par spelningar, och gjort några fler helt själva också, säger Julia Lilja Agerberg från Rut & Knut.

KF Rut & Knut fick kontakt med bandet efter att de kontaktade föreningen via Instagram. Men de kände redan till bandet lite vagt, eftersom bandet skaffat sig en publik runt om i Sverige under de senaste åren.

–Känns riktigt kul att de kommer upp och spelar, vi finns ju lite av just den här anledningen, att ge speltillfällen till specifikt yngre nyare band, säger Julia.

Staf kallar sin musik för partillepunk. Förra året släppte de sitt debutalbum “Stäng Truten Borgarunge.” Ett energiskt och poetiskt indie och punkalbum som spred bandets namn i det unga alternativa Sverige. Synd-turnén, som de kallar den, innehåller bandets första gig i norra Sverige. Dagen innan Östersundsspelningen uppträder de på Pipeline i Sundsvall.

Powered by Labrador CMS