Medan tåget rullade förbi på spåret utanför, tog kommunstyrelsens ordförande Karin Jonsson och Trafikverkets åtgärdsplaneringschef Tomas Andersson första spadtaget till Hållplats Nälden.

Första spadtaget till Hållplats Nälden

NÄLDEN (JT) Nu har första spadtaget tagits till byggandet av den nya tågstationen. Nälden har varit utan järnvägsstation i cirka tjugo år, men lagom till Lucia ska tågen stanna här igen.

Publicerad Senast uppdaterad

Aktörerna som samarbetar kring Hållplats Nälden är Krokoms kommun, Trafikverket och Region Jämtland Härjedalen. Det var kommunstyrelsens ordförande Karin Jonsson ( C) och Trafikverkets åtgärdsplaneringschef Tomas Andersson som tillsammans tog första spadtaget, i strålande sol.
Det här är sista delen på en lång resa, hållplatsen är viktig ur flera aspekter, sa Karin. Samtidigt råkade lämpligt nog Norrtåg köra förbi ute på spåret. Positivismen var stor under evenemanget och många lät sig väl smaka kaffe och kakan med blåa marsipantåg på.

Kommundirektör Jonas Törngren parafraserade Fylking och utropade ”Äntligen!”. Och Josef Åstrand, mark- och gatutekniker vid Plan- och fastighetsavdelningen på Krokoms kommun som jobbar med projektet, sa:
Det är jättekul och nu hoppas vi att allt flyter på bra. För det kommer att blir en intensiv period framöver. Stig Ulvild från Trollsåsen var också glad.

H
an berättade att han absolut kommer att ställa bilen på parkeringen här och ta tåget in till Östersund i framtiden. Hans allra första minne som barn var för övrigt just när familjen skulle resa med ångtåg till släktingar i Rättvik.

Min mamma hade också ett väldigt tidigt minne från perrongen i Nälden, det minns jag hon berättat för mig. Jag tror många människor har just sådana tidiga minnen.Kommunfullmäktigeledamoten Nehro Mostafaee (V) bor i Nälden och han sa:
– Den nya hållplatsen förbinder Sverige för nu kan man lätt gå på tåget här och sedan byta i Östersund när man ska någonstans i landet. Tidigare har vi tagit bilen och sedan ställt den hos vänner någonstans i Östersund.
Men det fanns dock några undrande röster. En pensionär, som ville vara anonym, funderade över bussturerna.
Hen sa:
Hoppas verkligen inte att de drar ned på turtätheten för bussarna. Vi har ju bra direktbussar nu och de går ju förbi sjukhuset. Vi pensionärer skulle ju inte orka gå till sjukhuset ända från Västra Station eller Östersunds station. Och visst är det bra att de säger att tåget ska bidra till arbetspendlingen, men alla jobbar ju inte inne i centrala Östersund med gångavstånd till någon av stationerna.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS