Maria Nexéus och Michael Källman vid några av sina björnsäkra bikupor i Önet.

Första andelsbiodlingen i Offerdal

KAXÅS (JT) Paret Maria Nexéus och Michael Källman driver Önets bigård. De har som en av de första biodlarna i Jämtland björnsäkrat sina bikupor, vilket JT tidigare skrivit om. Nu erbjuder de andelsbiodling i Ekobyn Ladriket, i samarbete med Projekt Kaxås.

Publicerad

Det väckte genaste ett stort intresse när vi gick ut med erbjudandet och nu finns det bara några få andelar kvar. Det är jätteroligt, säger Michael.

Andelsbiodlingen består av två bikupor, vilket motsvarar 20 andelar. Honungsälskare betalar för en andel i en bikupa och får motsvarande del av säsongens honungsskörd. Den totala honungsskörden i kuporna kommer att slås ihop och delas lika mellan andelarna.

Det finns bara ett fåtal biodlare som erbjuder andelsbiodling i Jämtland. Andelsbiodling är vanligt i södra Sverige och paret Källman har gått på kurs i andelsbiodling.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS