VD Linus Ekqvist i solskenet. Nu blir det solcellsanläggning på Solbacka.

Äldreboende får Krokomsbostäders första solcellsanläggning

FÖLLINGE (JT) Nu blir det solceller på Solbacka, det särskilda boendet för äldre i Föllinge. Det blir den första solcellsanläggningen för Krokomsbostäders del.

Publicerad

Krokomsbostäders VD Linus Ekqvist förklarar:
Viljan att etablera solceller har funnits ett tag i Krokomsbostäder, men har funnits mest lämpliga att införas i samband med takbyte på någon av våra större fastigheter eller vid nyproduktion. När Solbacka nu är föremål för renovering av vissa taktdelar föll det sig därför lämpligt, då takytorna är stora och Solbacka är en lämplig fastighet (strömförbrukare dygnet runt, alla dagar om året).

Han säger också:
Tidsplanen är ej mer precis än att det är för genomförande under 2022, men är så klart beroende av hur takbytesentreprenaden faller ut.

På Solbacka finns avdelningarna Service, Västerbo/Kärnan och Österbo som är en demensavdelning. Solcellsupphandlingen är nu ute på anbud, som totalentreprenad. Krokomsbostäder är med i Klimatinitiativet.

Men
Krokomsbostäder har inga solcellsanläggningar ännu, så detta projekt i Föllinge blir det allra första. Faller det väl ut, siktar Krokomsbostäder på fler.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS