Per-Åke Wahlund och hunden Winston hälsar välkommnen till nyöppnade Åkersjöns Fjällhotell.

Titta in: Wahlunds miljonsatsning på Fjällhotellet

ÅKERSJÖN (JT) I februari fick anrika Fjällhotellet i Åkersjön ny ägare sedan entreprenören Per-Åke Wahlund köpt anläggningen av konkursboet och inom loppet av några veckor har han redan fräschat upp hotellet med nya möbler och i sommar ska hotellet totalrenoveras.

Publicerad

Per-Åke Wahlund berättar att när JT besöker Åkersjön, var inte att köpa Fjällhotellet precis på dagordningen. Förra året var han fullt upptagen med att satsa på den Lodge han vill bygga i Kall där målgruppen är börsnoterade företag som får konferensa i väglöst land. 

– Allt var klart. Åre kommun tyckte att det var en bra idé men så gjordes det ett misstag där inte bygglovet skickades ut till berörda grannar. Med det följde överklagningar som gick till Länsstyrelsen som tog så lång tid på sig att hantera ärendet att jag beslöt att strunta i alltihop trots alla markarbeten var klara. Jag hade också köpt 150 storgranar till timringen av huset. 

– Så jag sade att nu får det vara nog, säger Per-Åke Wahlund, som i stället fick ögonen på Fjällhotellet i Åkersjön som konkursat under hösten 2023. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS