Marine Spreder och Camille Dole som driver L´Oxalis.

Succé för franskt café i Änge

ÄNGE (JT) Det lilla franska caféet L´Oxalís är en pärla mitt i Änge som är väl värd att besöka. Jämtlands Tidning tog en tur dit, och det blev ett samtal om franska delikatesser, provsmakning av franskt kaffe och blandningen av det genuint jämtländska och det genuint franska.

Publicerad

Strax efter stängning är naturligtvis caféet rätt öde, men tidigare på dagen har det varit fullt med folk. Populärast är lunchtid, då brukar det vara svårt att få plats berättar ägarna Marine Spreder och Camille Dole. 

Paret träffades på en restaurang i Bretagne i Frankrike som Camille drev (men båda var från östra Frankrike). Han anställde Marine och på den vägen är det. Sedan ville de flytta till ett annat europeiskt land, och under en semester i Sverige bestämde de sig för Östersund. 

De bosatte sig i först Krokom, sedan Dvärsätt. Till sist föll valet på Kaxås, och de började arbeta på Fjällkonditoriet i Änge. De tog senare över stället, och döpte det till L´Oxalis. Oxalis är en lyckoklöver, så namnet betyder ungefär lyckoklövern.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS