Sigrid Grenholm och Örjan Bertilsson höll föredrag och svarade på frågor om sockendräkter.

Sockendräkter lockade i Offerdal

EDE (JT) Intresset för sockendräkter verkar ha ökat. Offerdals Hembygdsförening bjöd in till Dräktdag. Sockenstugan fylldes snabbt med besökare.

Publicerad Senast uppdaterad

I vårt grannland är det vanligt att man bär hembygdsdräkt eller bunad som det heter i Norge. Man har den vid skolavslutningar, konfirmation eller andra högtider. I Sverige ser man dem mer sällan men nu verkar intresset vara på uppgång igen. Offerdals Hembygdsförening bjöd i söndags in till Dräktdag i Sockenstugan i Ede.

– Vi har fått frågor om sockendräkten. Det verkar finnas ett intresse och därför bestämde vi oss för att orda en dräktdag där besökarna kunde få mer information och möjlighet att ställa frågor, berättar Karin Häggqvist som sitter i styrelsen för hembygdsföreningen.

Dagen inleddes med föredrag av Sigrid Grenholm och Örjan Bertilsson båda med ett gediget intresse för sockendräkter. Besökarna lyssnar noga och ställer många frågor till dem. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS