Almåsa när backen var öppen.

Skidåkarfamiljen Scarlato saknar Almåsa

KAXÅS (JT) I Kaxås bor sedan ett par år tillbaka den italienska familjen Scarlato. Almåsa skidanläggning har varit en viktig del av deras liv under vinterhalvåret. Men i vintern har ju backen legat mörk och öde.
– Det är väldigt ledsamt. Vi har hittat andra lösningar i vinter men inga som är lika bra, säger familjemedlemmarna med en mun.

Publicerad Senast uppdaterad

Pappa Benedetto Scarlato kommer från södra Italien men studerade i Turin, där han träffade Chiara. Idag arbetar idag han som tandläkare på folktandvården i Krokom, medan Chiara Bonsegna arbetar deltid som biträde på folktandvården i Järpen och studerar för att bli tandsköterska. 

De har två barn, Mario och Viola. Det stora skidintresset var en av anledningarna till att de ville flytta längre norrut i Europa. Att det blev just Kaxås berodde på Projekt Kaxås. Viola går i sjätte klass i Kaxås skola idag. Sextonårige Mario går första året på Wargentinskolan i Östersund. 

Han studerar på det naturvetenskapliga programmet, vilket han trivs med. Men tankarna på att gå ett skidgymnasium fanns när han gick i nian. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS