Simon Östberg är stadsarkitekt i Krokom.

Samråd för husprojektet i Valsjöbyn

VALSJÖBYN (JT) Planförslaget för Valsjön 1:204 är ute för samråd under hela januari månad. Det handlar om planområdet vid campingen, där man vill skapa möjlighet för permanentboende samt fritidshusboende i tillägg till campingen.

Publicerad

Delar av planområdet är tänkt att användas till olika servicefunktioner: restaurang, aktivitetscenter, konferensanläggning, handel med mera. Genomförandetiden är fem år från det planen vunnit laga kraft. 

Totalt planeras det för drygt 40 byggrätter för bostads- och fritidsändamål. Strandskyddet upphävs inom kvartersmark för bostadsändamål och tekniska anläggningar samt inom allmän plats för gata. Ägarna Marielle och Johnny Andersson tog över campingen för ett par år sedan. 

De är bosatta i Nacka men Marielle är uppvuxen i Valsjöbyn. Sedan övertagandet har de bland annat startat en obemannad matbutik, som är öppen dygnet runt. Stadsarkitekt Simon Östberg, på Plan- och trafikavdelningen i Krokoms kommun, ger en kommentar till Jämtlands Tidning om planförslaget: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS