Linus Ekqvist är VD för Krokomsbostäder AB.

Renoveringar för äldre i Krokom upphandlas – kostnad 100 miljoner

KROKOM (JT) Nu är upphandlingen av renoveringen av det särskilda boendet för äldre, Blomstergården i centrala Krokom, ute för anbud. Sista dag är 27 december och bygget beräknas stå färdigt våren 2025. Ett nytt seniorboende i närheten, i fastigheten Orion, är också på gång och den renoveringen ska också utföras under 2024 och stå klar på våren 2025.

Publicerad

Blomstergården ska också anpassas till ett särskilt demensboende på första våningen och får en korttidsavdelning på det andra våningsplanet. 

– Nuvarande lokaler uppfyller inte de krav som finns på ett fullvärdigt boende som det ser ut idag. De äldre ska få ett modernt och fräscht boende. Dessutom får personalen bättre arbetsmiljö med praktiska och lättjobbade lokaler, säger Ann-Marie Ågran, verksamhetschef för särskilt boende i Krokom. 

Orion är en fastighet i fyra plan och i den kommer lägenheterna att bestå av två och tre rum. Det blir sammanlagt 25 lägenheter, alla för boende i åldern 65+. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS