Ung Reporter

Johanna Wästfelt och Karin Edler var nöjda med arrangemanget

Populär klädbytardag i Krokom

KROKOM (JT) Många i Krokom bytte garderob med varandra under lördagens klädbytardag!

Publicerad
Det var populär klädbytardag på Magneten i helgen

Inne i det lilla rummet på Magneten, granne med både Krokoms bibliotek och det lokala caféet Renates, ligger kläder uppradade på ett bord och ännu fler finns upphängda på klädstänger. En strid ström av människor kommer in, kollar runt och lämnar med en hög kläder i armarna. Flera besökare pratar sinsemellan om vilket fint arrangemang klädbytardagen är. 

 Johanna Wästfelt är initiativtagaren bakom arrangemanget. Hon bor i Krokom och tyckte att det var dags för en klädbytardag på orten. Johanna hörde då av sig till Karin Edler på Studieförbundet Vuxenskolan och tillsammans har de fixat och ordnat. Klädbytardagen gjordes möjlig genom partnerskap med second hand-butiken Röda Korset i Krokom. Därifrån lånades bland annat galgar. Röda Korset kommer även att ta emot de kläder som ingen gjort anspråk på vid dagens slut. 

Johanna och Karin berättar att de genomförde dagen dels för att det är kul när något händer i Krokom, och för att det är så många människor som har fina kläder hemma som blivit liggande och inte längre används. ”Det är mycket bättre för miljön om andra människor kan få glädje av dem”, säger Johanna. 

Ett annat plus med klädbytardagen är att invånarna kan samlas och träffa bekanta, det blir en naturlig samlingsplats. 

Både Johanna och Karin känner sig nöjda med dagen. ”Marknadsföringen har nått ut och folk har sett att det varit på gång” säger Johanna. Karin tillägger; ”Det har varit proppfullt, förmodligen hade vi inte rymts fler än de som kommit hit idag” 

Johanna och Karin avslutar med att ge ett secondhand tips till oss alla läsare. Att handla måttligt och köpa de plagg man verkligen vill ha, så att inte så mycket hamnar där bak i garderoben! 

Powered by Labrador CMS