Andreas Karlsson vid tävlingsbanan.

Politikern Andreas nysatsar på travhästar

KÄNNÅSEN (JT) Andreas Karlsson (C) har varit aktiv som lokalpolitiker i Krokoms kommun i många år. Men nu har han också påbörjat en nygammal väg, med travhästar. Som nybliven proffstränare har han redan vunnit det första loppet.

Publicerad

Det var med hästen Donatello Wibb som han spräckte nollan i april. Lämpligt nog skedde det på Östersundstravet. Och nu är den intensiva tävlingssäsongen i full gång: 

– Hittintills har det gått precis lagom bra. En vinst, några placeringar, ibland galopp… Snart ska jag i väg med en häst till Dannero och dagen därpå ska jag tävla i Bollnäs med två hästar, säger Andreas. 

Andreas Karlsson bor på en lantgård i Kännåsen, tillsammans med sambon Karin. Idag finns det köttdjur, höns samt en katt på gården. Och åtta travhästar, såväl kallblod som varmblod. Det är hans släktgård, men när han bodde där som barn fanns det mjölkkor där. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS