Violet Green bjöd på en hejdundrande jazz- och bluesshow.

Ösigt och fullsatt när Violet Green bjöd på show i Kälom

KÄLOM (JT) Bandet Violet Green bjöd på en hejdundrande show på bygdegården i Kälom på fredagskvällen.

Publicerad

Det var en härlig blandning av proffsig jazz och blues, sammanvävd i en berättelse om 1900-talets kvinnliga pionjärer inom jazz- och bluesmusiken.

Det var fyra år sedan det Stockholmsbaserade bandet besökte bygdegården sist. Och man ser ett uppdämt behov av att höra dem spela, då det är fullt till sista stol. Det är en förväntansfull stämning innan de går upp på scenen. Showen Violet Green and all between trollbinder recensenten och övriga i publiken från första stund. De inleder med en låt av Mavis Staples som heter Told you so, och man märker direkt av spelglädjen i bandet. Mavis Staples är för övrigt den enda nu levande artisten som de tolkar under showen.

De berättar om depressionen och svårigheter för svarta artister i stort, och kvinnliga svarta artister i synnerhet, i den amerikanska södern. De har främst valt ut musik från 1920-talet i den första delen av programmet. Vi får lyssna till starka kvinnohistorier, då de kvinnliga pionjärerna använde musiken som en kanal för att berätta sin verklighet.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS