Jannike Hillding (M) är ordförande i Barn- och utbildningsnämnden.

Olika siffror för barngruppernas storlek i Krokom

KROKOM (JT) Sveriges Lärare har undersökt andelen för stora barngrupper i förskolan i förhållande till rekommendationerna. För länets del är de näst störst i Krokoms kommun, menar fackförbundet. Men i Krokom håller man inte alls med om siffrorna för kommunens del.

Publicerad Senast uppdaterad

Riktmärket i Sverige är max 12 barn i en barngrupp i åldern 1–3 år respektive max 15 för barn i åldern 4–5 år. Det är dock ingen lag. 

Enligt Saco-fackförbundet Sveriges Lärare, är hälften av de åldersindelade barngrupperna i förskolan i länet större än riktmärket. 

Störst är de i Östersund, där är 71 procent större. På andra plats efter Östersund ligger Krokoms kommun med 56 procent. Därefter kommer Härjedalen med 50 procent, sedan Åre med 48 procent, Bräcke med 40 procent, Strömsund med 20 procent. Lägst är siffrorna i Berg, där bara 18 procent av de åldersindelade barngrupperna i förskolan har fler barn än rekommenderat. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS