Mathis Anvik utanför gatuköket som snart slår upp dörrarna.

Muralmålning med burgare i Ytterån

YTTERÅN (JT) Den som kört förbi Ytterån på sistone kan ha noterat aktiviteten kring grillen. Men inte bara för att det snart vankas mat här, utan även för den färgglada målningen på väggen intill.

Publicerad

När Olivia Ericsson, som är uppväxt i Östersund, och hennes norske man, Mathis Anvik, skulle flytta upp till Jämtland från södra Norge, letade de hus men hittade i stället ett gatukök i Ytterån.

Nu har de jobbat för att få fart på detta parallellt med sina ordinarie jobb att göra reklam, konst och muralmålningar. Mathis och Olivia träffades genom konsten och har målat stora muralväggar åt multinationella företag i olika storstäder. 

– Jag tycker handmålning blir väldigt fint, det blir mer liv och inte så statiskt och styvt som när det är printat. Det är en gammal teknik. Innan printern kom så var ju allt handmålat, från stationsskyltar till mjölklådor, men nu har det kommit tillbaka, det kostar kanske lite mer och tar längre tid, men blir snyggare, säger Mathis Anvik, när han fyller i svart färg på en reklammålning på väggen, med pensel. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS