Medaljregn till Jämtland i Glass-SM

LÄNET (JT) Två erfarna jämtländska glassmästare tävlade i årets glass-SM. Det skedde under mässan Gastronord på Stockholmsmässan i Älvsjö. Båda två tilldelades medaljer. Totalt tävlade 30 stycken från hela Sverige i finalen, efter två semifinaler.

Publicerad

 Jämtlands Gelato i Östersund, med Daniel Matthias som glassmästare, fick ett brons för sin nougatglass. Förra året vann han tre brons. För Renate Alstad, som till vardags driver Renates Konditori på Magneten i Krokom, blev det hela fyra medaljer, en i varje enskild tävlingskategori. 

Det blev bronsmedalj för nougatglassen, bronsmedalj för Glassmästarens val, samt bronsmedalj för chokladsorbeten. Det blev också en silvermedalj för Arla Pro Gräddfil. Det blev alltså medalj i alla de fyra tävlingskategorierna. Förra året vann hon två silver och två brons. 

Vad gäller klassen Arla Pro Gräddfil, skulle den genomgående glass-smaken vara just gräddfil. Renate skapade en gräddfilsglass med lemon curd och en tillhörande basilikasås. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS