Mathantverkare i Alsen har tröttnat på Livsmedelsverket

ALSEN (JT) “KG rök och chark” är ett välkänt begrepp i Alsen. Vid det gula huset längst stora vägen genom byn är det många som stannar för att köpa Karl Gustaf (KG) Gustafssons mathantverk. Men nu har han tröttnat på Livsmedelsverket. Han anser att de jagar små mathantverkare med sina avgifter och den i hans tycke tröttsamma byråkratin.

Publicerad

KG arbetar med kött på gammalt hederligt vis och tillverkar lufttorkat, varmrökt och kallrökt. Bland mycket annat kan nämnas rullsylta, syltfläsk, sidfläsk, torrsaltat stekfläsk… Kött med salt och kryddor, inga tillsatsmedel eller konstigheter. Men KG, som är pensionär idag, tycker det är svårt med samarbetet med Livsmedelsverket. 

– Jag vet flera äldre mathantverkare som slutat just för att det är så besvärligt med Livsmedelsverket. Denna myndighet förstår inte processerna och det gamla sättet att tillverka på och det är besvärligt att fylla i deras formulär. Nu står jag som ”tillverkare av kalla rätter”, för något annat fanns inte för mig, men det stämmer ju inte. Jag vet att flera lider i det tysta. 

Han fortsätter: 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS