Nanny Rådenman och Lisa Juntunen Roos bakom ett av alla konstverk man kan beskåda under helger i juni månad.

Många besökare vid utställning i Kälom

KÄLOM (JT)I Käloms bygdegård i Offerdal pågår under juni månad en utställning som heter ”Jag vill ju bara jobba” Nanny Rådenman och Lisa Juntunen Roos ställer ut sina verk och många var intresserade att gå på vernissage och träffa dessa konstnärer.

Publicerad

Parkeringen vid Käloms bygdegård är fylld. Det vankas vernissage i bygden. Besökarna har kommit för att se utställningen ”Jag vill ju bara jobba” av konstnärerna Nanny Rådeman och Lisa Juntunen Roos.

Nanny arbetar med bildvävskonst och Lisa med en teknik som utvecklats ur näverslöjden men hon använder inte näver, hon använder plast. 

– De är gjorda av kaffepaket. Det har varit en lång tradition i Finland men liknande uttryck finns över hela världen. Det är inte för att det är brist på näver, utan snarare ett nedärvt beteende av att spara på det man har och hitta nya användningsområden. Kaffepaket finns det ju gott om av i Sverige och Finland och då har man sett att det lämpar sig för objekt i näverslöjdteknik. Det jag gör är inte bruksföremål som ska hålla för en väska eller vedkorg men uttrycket blir det samma, förklarar Lisa. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS