Det var politiker från alla de större partierna förutom Liberalerna som debatterade på Birkas EU-debatt.

Livlig EU-debatt på Birka

ÅS (JT) Birka folkhögskola anordnade en EU-debatt på torsdagen. Inbjudna politiker debatterade förutbestämda frågor men också inlämnade frågor från den unga publiken.

Publicerad Senast uppdaterad

Det var i stort sett fullsatt i Birkas aula, och politiker på plats var Christina Hedin från Vänsterpartiet, Johan Ahlgren från Miljöpartiet, Johan Danielsson från Socialdemokraterna, Elfie Kourlos från Centern, Joel Nordkvist från Moderaterna, Linnea Haggren från Kristdemokraterna och Marcus Danielsson från Sverigedemokraterna. 

Moderator för debatten var David Malmliden, lärare och handledare för Allmän kurs på Birka. Det debatterades smått som stort, och under frågan om vad som var de viktigaste frågorna inför EU-valet, svarade Christina Hedin från Vänsterpartiet att det var bland annat en hållbar jordbrukspolitik, och att vi ska värna om människorna och klimatet och att vi ska bygga ett starkt samhälle tillsammans. 

Miljöpartiets Johan Ahlgren pratade om skogsnäringen och klimatanpassningen, och att det är viktigt att vi når klimatmålen, att vi bör stärka asylrätten och ta tag i jämställdhetsfrågan ordentligt. 

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS