Irma Hallberg spelar huvudrollen i filmen ”Madden” som vann pris i Göteborg.

Irmas film vann pris på filmfestivalen i Göteborg

FÖLLINGE (JT) Irma Hallberg från Föllinge, 14 år, är just hemkommen från filmfestivalen i Göteborg. Där visades kortfilmen, ”Madden”, där hon spelar huvudrollen. Den fick kortfilmspriset ”Startsladden”.

Publicerad

Det var regissören Malin Ingrid Johansson som mottog kortfilmspriset. Priset är värt 350 000 kronor i form av filmteknik, kontanter och tjänster, vilket gör Göteborg Film Festivals kortfilmspris till ett av världens största.

Göteborg Film Festival är Sveriges största arena för svensk kortfilm och varje år premiärvisas drygt 50 nya kortfilmer under de elva festivaldagarna. De Startsladden-nominerade filmerna är några av festivalens mest populära med stort publiktryck och visningarna är slutsålda varje år.

Filmen som Irma spelar i, handlar om en flickas längtan efter tonårsliv i stan som krockar med förpliktelserna hemma på gården. Det är en skildring av en ung tjejs motstridiga inre. Jämtlands Tidning har pratat med Irma efter hemkomsten från Göteborg.

Få tillgång till alla artiklar på Jamtlandstidning.se

Som prenumerant får du obegränsad tillgång till e-tidningen samt nyheter om stort och smått som sker i din närhet.

Du får nyheter som berör dig och din vardag.

När du prenumererar stöder du också utvecklingen av vår tidning och gör att vi kan fortsätta att bevaka din bygd och se till att du nås av erbjudanden från dina lokala företag.

ack för att du prenumererar på Jämtlands Tidning.

Support

Behöver du hjälp att logga in?
Har du frågor?
Ring eller mejla oss så hjälper vi dig!
063-14 58 32
prenumeration@jamtlandstidning.se

Jämtlands Tidning Digital 1 mån

55 kr

Köp nu

24 timmar digitalt för 15 kr.

15 kr

Köp nu

Powered by Labrador CMS